Popravilo kopalniških armatur – pip – zamenjava gibljivih cevi

Objavil Admin dne

Večina armatur – pip v objektu je s kotnimi ventili (delom vodovodnega sistema v objektu, na katerega priključimo pipo) pričvrsti s pomočjo gibljivih cevi. Le-te so v praksi vedno priložene pipi ob nakupu. Izjema so armature namenjene za tuš ali kad, ki se pritrjujejo direktno na steno in na vodovod.

 

Gibljive cevi imajo znotraj pletenice, ki jih lahko vidimo, ko pogledamo pod umivalnik, gumijaste cevi, katere lahko s časoma, zaradi pritiska vode, temperaturnih razlik in ostalih dejavnikov, popustijo. Pride do iztekanja vode ali po domače…do poplave.

 

Pri večini pip je te cevi mogoče zamenjati. Nadomestne cevi so relativno poceni. Sama zamenjava pa je lahko dokaj zahtevna. Predvsem v primeru, ko nimate potrebnega orodja predlagam, da to delo prepustite serviserju. Njegovo delo bo zagotovo cenejše od škode, ki jo lahko povzroči uporaba neprimernih orodij. Poleg tega je pri montaži in priključitvi pipe na kotne ventile potrebno biti pozoren na nekaj malenkosti, ki pa lahko pomenijo razliko med zadovoljnim uporabnikom in ponovnim popravilom. Več o temu v kakšni naslednji objavi.

 

Z postopek zamenjave cevi je večinoma nujno, da se pipa demontira, saj je točka priključitve cevi na pipo večinoma takoj pod ohišjem pipe. Po demontaži je dostop lažji in prostora za delo je dovolj Ko je pipa že demontirana je priporočljivo, da se pred ponovno montažo očisti. Vedno se namreč nabere prahu, ostankov čistil in ostalega, česar ne moremo očistiti, ko je pipa na umivalniku.

Kategorije: popravilo

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja